Fred de la Bretoniere en Yara Michels co-designen de ultieme zomer espadrille

Fred de la Bretoniere en Yara Michels co-designen de ultieme zomer espadrille

Thursday, April 13, 2017 — Stijlicoon Yara Michels en Fred de la Bretoniere hebben samen nagedacht over dé ultieme zomer espadrille. Fred de la Bretoniere maakte internationaal furore met zijn handgemaakte, iconische espadrilles uit Spanje. Yara Michels is internationaal lifestyle & fashion blogger, NET5 host en internationaal expert op het gebied van fashion. De gebundelde kracht van Fred de la Bretoniere als designer en de fashion expertise van Yara Michels geeft een funky twist aan de iconische espadrille voor Spring Summer 2017.

De espadrilles in burgundy, millenial pink en zwart-wit zijn ontworpen voor vrouwen van nu. De gedachtegang achter deze espadrilles is om dames in de zomer een speelse en effortless chique look te geven. De collectie maakt een statement met kleurgebruik en opvallende details. Schoenen voor day en night, voor iedere zomerlook. De sleehakken zijn te customizen met verschillende linten en koorden om de enkels. Bij ieder paar sleehakken komt een set van twee extra koorden. Het kleurenpallet is roze, burgundy en zwart-wit. De prijs van de espadrilles is vanaf €99.95 voor de lage modellen en €129.95 voor de platform modellen. De espadrilles zullen 29 mei instore verkrijgbaar zijn. 

Yara: “In deze capsule collectie zit iets voor iedereen; of je nou houdt van dressed up of dressed down en iets zoekt voor overdag of een feestje. Net als veel vrouwen, vind ik het interessant om te spelen met stijl. Soms ga ik voor funky en uitgesproken, soms kies ik voor nonchalant en chique. Bij elke stemming past een andere schoen. Mijn favoriete verrassing is dat je verschillende linten in de sleehakken kunt dragen. Dat past bij de vrouwen die ik bewonder. Vrouwen die weten wat ze willen en op een unieke manier in het leven staan.”

Naast stijl staat het kenmerkende comfort en vakmanschap van Fred de la Bretoniere centraal. De espadrilles zijn stuk voor stuk met veel aandacht handgemaakt in de Fred de la Bretoniere ateliers in het zonnige zuiden van Spanje. Yara Michels reisde af naar de fabriek en legde het gedetailleerde productieproces vast in een unieke video. Ook laat Yara in haar weekvlogs zien hoe de espadrilles te combineren zijn.

Nathalie Gadeyne, Marketing Manager Fred de la Bretoniere: ‘De stijl van Yara past erg goed bij het merk DNA van Fred de la Bretoniere. Casual Elegant, met aandacht voor ontwerp en craftmanship. Neem daarbij dat Yara gek is op Fred de la Bretoniere schoenen en je hebt de perfecte match!’

Over Yara Michels:

Yara Michels (27) is de oprichter van lifestyle platform Chapter Friday, een website voor go getter girls met tips voor een stijlvol en succesvol leven. Ze was één van de eerste modebloggers van Nederland en won grote internationale prijzen. Op Instagram, Youtube en Chapter Friday heeft ze inmiddels meer dan 250.000 volgers. Online deelt ze een persoonlijke kijk in haar leven als modeprofessional en geeft ze tips waarmee ze het leven van haar volgers nét iets leuker, gemakkelijker en gelukkiger wil maken. Yara is expert in het online landschap en werkt samen met merken als Furla, Converse en L’Oréal aan internationale campagnes. Ook is Yara momenteel een vast gezicht op televisiezender NET5 waar ze meerdere modeprogramma’s presenteert.