FRED DE LA BRETONIERE SPRING/SUMMER 2016

Woensdag 13 januari 2016 — Voel de zonnestralen op je blote schouders. De zomer komt eraan. En bij een nieuw seizoen horen nieuwe schoenen. Speciaal voor deze lente en zomer steekt Fred de la Bretonière zichzelf én zijn klassiekers in een nieuw jasje. Reis terug in de tijd en omarm de nieuwe trends: Soft Retro en 70’s Glamour. Voor welke collectie je ook kiest, je kiest hoe dan ook voor Freds klassieke collectie met een knipoog.

Soft Retro
Zacht en vol nostalgie, zo laat de Soft Retro-lijn zich het best omschrijven. Dit seizoen biedt Fred de la Bretonière sandalen, slippers en instappers gemaakt van zachte materialen zoals suède, nubuck, lakleer, pony, geschubd leer en raffia. Uitgevoerd in milde kleuren als grijs, oudroze, zachtgroen, wit, nude en zachtgeel.

De blikvanger in de Soft Retro-lijn is de vederlichte sneaker met een espadrille-zool. Deze sportieve schoen is gemaakt van zacht geperforeerd leer en wordt uitgevoerd in zachte kleuren.

Seventies glamour
Met de Seventies Glamour-lijn herbeleef je de stralende zeventiger jaren. Bruin, geel, roest en zwart. De kleuren en materialen van de Seventies Glamour-collectie zijn natuurlijk en aards. Vachetta, gesneden leer, pythonleer, suède en gewassen geitenleer zorgen voor de ultieme seventies look en feel.

Voel de typische seventies sensualiteit in onze espadrilles in vachetta met een dubbele zool en wedge. Trek ze aan en geniet van een onbezorgd zomergevoel.

Ons nieuwe logo
Niet alleen Freds tassen en schoenen krijgen een zomerse upgrade, ook Fred als brand is vernieuwd. Nog steeds stelt Fred de la Bretonière zichzelf als doel de persoonlijkheid van elke vrouw te versterken met handgemaakte schoenen en tassen van compromisloze kwaliteit. Alle producten worden gemaakt van authentieke en duurzame materialen en met oog voor detail. De collectie is elegant, creatief, uitdagend en vertelt een verhaal. Een verhaal van onafhankelijkheid en vakmanschap. Om dit unieke brand DNA te onderstrepen hebben wij gekozen voor een nieuw iconisch logo, waarop het land van productie vermeld wordt. Alle producten van Fred de la Bretoniere worden met groots vakmanschap geproduceerd in Italië, Portugal, Spanje en Nederland. 

 

Lucie Hoopman Fashion PR Consultant at UPR